Aloe Heat Lotion omekšava kožu, duboko prodire  u dubinu kože i izaziva osjećaj topline, a izrađen je od 100% stabiliziranog Aloe Vera gela (35,9%). 

Aloe Heat Lotion je izuzetan losion za masažu, kao sredstvo za lokalno smirivanje i relaksaciju. Obzirom na posebno svojstvo razvijanja topline, Aloe Heat Lotion ima izuzetno umirujuće djelovanje, posebno kod reumatskih bolova kao i kočemja mišića izazvanih promajom.

Aloe Heat Lotion (topli losion) je emulzija uravnotežene pH – vrijednosti. Sadrži određene sastojke koje stvarajutoplino kao što je eukaliptusovo ulje (djeluje opuštajuće i izvanredno za masažu). Sportski liječnici, maseri kao i treneri veoma cijene ovaj proizvod zbog ublažavanja bolova i toplinskog djelovanja.

Upotreba: kod sportskih povreda, kao npr. Istegnuća mišića, grčeva, nagnječenja, udaraca, iščašenja i slično je izuzetan. Može se primjeniti i kod problema sa zglobovima i reumom, išijasa i artritisa. Djelovanje mu se može povećati ako se povrijeđeno mjesto prethodno tretira Activatorom ili Aloe Firstom.

HEAT LOTION (crvena krema) se koristi protiv gljivica na nogama. Nanosi se masažom na određena mjesta ili na cijelo stopalo.

Postoje virusi koji se nastane u nosu, zatim prelaze u vrat i na kraju u pluća. Klasično liječenje traje godinu dana. Liječenje možemo ubrzat ak crvenu kremu nanesemo na grudi i prekrijemo prozirnom folijom. Potrebno je piti mnogo vode zato što disanjem u snu dolazi do gubitka tekućine.

Uputstvo za upotrebu: Nanijeti na kožu i masirati, po potrebi.

Upozorenje: Ne smije doći u dodir sa očima. U slučaju kontakta, oči ispirati vodom nekoliko minuta.

Sastav: 100% stabilizirani Aloe Vera gel, destilirana voda, metil salicilat, propilen glikol, glicerin stearat, cetil alkohol, mentol, trietanolamin, eukaliptusovo ulje, ulje koštice marelice, petrolatum, sezamovo ulje, lanolin, jojoba ulje, oleinska kiselina,PEG – 100 stearat, karbomer, alantoin, lanolin alkohol, askorbinska kiselina, diazolidinil – karbamid, metilparaben i propilparaben.

Odgovori