Zamislite da se možete slobodno kretati, bez ograničenja i bolova. Sposobnost kretnje često se uzima zdravo za gotovo, ali to je nešto više od pokretanja mišića i zglobova. Pokreti bez ograničenja vam daju slobodu kretnje u ostvarivanje ciljeva.

Poznato nam je da se događanja u našem okruženju – poslovnom, privatnom, društvenom i emotivnom, direktno odražavaju na fizičkom planu u vidu bolova u zglobovima a posebno koljenima, šakama, laktovima i ramenima. Naš slogan, ideja i filozofija „Izgledaj bolje. Budi bolje“ inspirirao nas je u stvaranju ovog proizvoda.

Forever Move (ESM Complex) je prirodna mješavina dva jaka sastojka koji održavaju mišiće i zglobove, a do sada nigdje na svijetu nije uparena.

Dugo je već poznato da glukozamin i hondroitin pomažu zglobovima i mišićima – ali mi smo željeli više od toga. Trebalo nam je nešto što djeluje brže i bolje. Kliničkim istraživanjima izvukli smo najbolje iz nauke i prirode i stvorili ovu kombinaciju koja daje rezultate već za 7 do 10 dana. Zapravo, potvrđeno je da je čak 5 puta efikasnija od samih glukozamina i hondroitina!

Osnovni sastojak dobijen iz opne ljuske jajeta i nazvan NEM. Opna ljuske jajeta je prirodni izvor hondroitina, hijaluronske kiseline, kolagena i glukozaminoglikena. Naučno je dokazano da je NEM savršeni sastojak koji povećava amplitudu pokreta, poboljšava stanje i fleksibilnost zglobova, hrskavicu čini zdravom, smanjuje bol u zglobovima i ubrzava oporavak nakon treninga.

 

Ove karakteristike ga svrstavaju na sam vrh suplemenata neophodnih za profesionalno bavljenje sportom.

Svemu tome dodali smo još jedan patentiran sastojak, kurkumin iz kurkume, i to ne u bilo kakvom obliku, već u obliku „BioCurc“ koji posjeduje najnoviju tehnologiju spajanja sastojaka i noseće emluzije. Kurkuma je oduvijek bila poznata kao biljka koja podržava zdrave zglobove i producira antioksidanse, ali ovaj patentirani proces omogućuje do 200% veću bioraspoloživost – koje tijelu osigurava maksimalnu absorpciju.

Priroda nas uvijek nagrađuje svojim fantastičnim i korisnim djelovanjima, i veoma smo zahvalni nauci koja je izdvojila i usavršila ove sastojke, dajući nam fantastičan proizvod.

Odgovori